Вечно је национално дело Жељка Цвијановића

Вечно је национално дело Жељка Цвијановића

Вечно је национално дело Жељка Цвијановића

Како је с правом Иво Андрић наглашавао: „Смрт брише само нестварне величине, а истинске учвршћује и уздиже“. То свакако важи за великог српског новинара и борца за одбрану националних интереса, Жељка Цвијановића (1964).

Он је данас, после упорне и храбре борбе са тешком болешћу, физички преминуо, али његове идеје ће живети и инспирисати многе припаднике нашег народа. Жељко Цвијановић је као дугогодишњи уредник низа медија, а последњих година портала „Нови Стандард“, оставио много тога за собом у новинарском и публицистичком смислу. Био је добар познавалац геополитике и наше политичке сцене те је креативно сагледавао и анализирао процесе који обликују судбину нашег народа. Али је био и много више од тога: заговорник прагматичне борбе за српску стар. Противио се дефетизму и капитуланству, али и срљању у пропаст.

Жељко је бескомпромисно заговарао рационално кретање путем националног спаса. И настојао је да пружи допринос превазилажењу међусрпских подела, како би наше друштво са више самопоуздања и снаге ишло напред и одупирало се опасним изазовима.

Време ће тек показати колики је значај онога што је „проповедао“. Много је већ учино за наш народ, а наставиће, идејама које је посејао, да чини и када није више међу нама. Жељко Цвијановић је већ велики, али његово дело ће, у духу речи великог српског нобеловца, наставити да га уздиже.

Вечна му слава!

Центар за развој међународне сарадње и редакција сајта „Видовдан

Унесите реч за претрагу