Blog

Медија центар – 20. април 2010.

Медија центар – 20. април 2010.

СРБИЈА БЕЗ НАТО-а

Медија центар – извештај са конференције за новинаре одржана 20. априла 2010. године

Учествовали:

  • Др Стевица Деђански, председник Центра за развој међународне сарадње
  • Александар Ћорлука, оснивач Центра за развој међународне сарадње
  • Проф. др Момчило Живковић, оснивач Центра за развој међународне сарадње
  • Раде Илић, бивши директор Центра за стратегијска истраживања

„Центар за развој међународне сарадње одржаће у суботу, 24. априла, јавну трибину на тему „Нова архитектура европске безбедности – шансе за Србију“.

Панел се организује да би се у јавности до краја разјаснила мишљења о неопходности уласка Србије у НАТО. Центар за развој међународне сарадње остаје при ставу да Србија не треба да улази у НАТО и да постоје још неке алтернативе које пружају бољу перспективу Србији.

„Оно што нас разликује од других организација је што ће се на нашем скупу моћи чути мишљења оних који не деле нашу визију у погледу безбедности структура којима би Србија требало да приступи и мислимо да ћемо успети да обезбедимо једну фер и демократску дискусију, уз плурализам мишљења и аргумената“ – истакао је др Стевица Деђански, председник Центра за развој међународне сарадње.

Он је такође додао да је потребно да се јавност Србије детаљно упозна са свим могућностима и шансама које се Србији пружају у овом тренутку на пољу нове шеме светске безбедности, а поготову са иницијативом председника Руске Федерације, Дмитрија Медведева о закључењу новог Уговора о безбедности у Европи.

Фото извештај: http://crms.org.rs/?p=24

Enter your keyword