Blog

Игор Панарин: Почео је „Циклон-3“, америчко-британски план блокаде евроазијских интеграција

Игор Панарин: Почео је „Циклон-3“, америчко-британски план блокаде евроазијских интеграција

У трећој етапи, до децембра 2016. године, Србија и Црна Гора приступиће Евроазијској унији, када ће се појавити њен четврти центар – Београд

 

1. Операција „Циклон-3“ о блокирању интеграционих процеса Евроазијске уније

Свет у коме је доминантна идеологија колонијални либерализам налази се у дубокој системској кризи. Извор савремене кризе, који се налази у САД, покушали су да 2011. године пребаце у Европу иако се Америка поново налази на граници банкротства, које се предвиђа за фебруар 2012. године.

Дестабилизација Блиског и Средњег Истока, војна интервенција НАТО против Либије, које је организовала британска обавештајна служба МИ-6, за сада није успела да побољша ситуацију у САД (сваки седми становник Америке гладује) и Великој Британији (сетимо се августовских погрома у Лондону). Почла је банкарска криза у еврозони, која води скором банкротству највећих банака у САД, Великој Британији и Француској.

МИ-6 је баш и одлучила да понови свој сценарио распада Русије из фебруара 1917. године да би спасила западне банке. Главни идеолог почетка другог светског информационог рата је агент британске обавештајне службе МИ-6 Збигњев Бжежински, који је дубоко усађен у политичку елиту САД.

Под његовим вођством су аналитичари Оксфордског и Јејлског универзитета, као и специјални Аналитички центар МИ-6, који се налази 100 км од Лондона (где је управо био сачињен план помоћи изненадном нападу фашистичке Немачке на СССР 22. јуна 1941. године), израдили операцију „Циклон-3“ о блокирању интеграционих процеса Евроазијске уније.

Операција је почела у октобру 2011. године, одмах после појављивања концептуалног чланка Владимира Путина од 3. октобра у листу „Известија“ – „Нови интеграциони пројекат за Евроазију је будућност која се сада рађа“. У првој етапи опарације из Лондона у Москву је допутовао са „консултантима“ Михаил Горбачов, који би могао брзо да убаци некадашње своје бивше кадрове из ЦК КПСС на низ кључних места у државним структурама као и у руководства водећих средстава јавног информисања. Затим је у Москву 14. јануара 2012. године дошао нови амбасадор САД Мајкл Мекфол, чији задатак је и координација делатности са невладиним организацијама, „борцима за људска права“ и блогерима, који за то добијају грантове од САД и Велике Британије. Он је 17. јануара организовао сусрет са опозицијом ради анализе настале ситуације.

2. Интеграција евроазије – излазак из ћорсокака

Евроазијска Унија требало би да има четири престонице – Санкт Петерсбург, Алма Ату, Кијев и Београд. Да бих инспирисао интелектуалну дискусију, ево тројне формуле интеграције:

а) Духовне вредности религија Евроазије (праославље, ислам, будизам);

б) Руски космизам;

ц) Општеевропски национализам.

Идеологија Евроазијске уније је идеологија три Д:

а) духовност;

б) државност;

ц) демократија.

3. Царинска Унија и ОДКБ: пракса интеграције у Евроазији

На евроазијском економском и одбрамбеном простору последњих година траје активни процес који је иницирала Русија.

Од 1. јануара 2011. године у оквиру Царинске уније (Русија, Белорусија, Казахстан) функционише јединствена царинска територија са потпуном слободом кретања робе (осим специфичне робе која је под забраном и ограничењима). На пример, то су наркотичка средства или друга слична роба.

То је већ довело до наглог пораста робне размене у Царинској унији за 43 одсто. Оснивање Царинске уније значи повећање темпа економског раста за један и по пут.

ОДКБ постепено јача. Велики интеграциони успех у евроазијској одбрамбеној сфери постале су Колективне снаге за оперативно реаговање (КСОР).

Петодневни рат у августу 2008. на Кавказу показао је да је суштински помак у борби против спољашње информационе агресије остварен у ОДКБ у децембру 2010. године. Догађаји у Либији (на пример, инсценирање јуриша у Триполију, који је ББЦ припремио у Катару, а све пренели светски медији) захтевају брзо стварање колективног информационог система безбедности држава чланица ОДКБ.

4. Словено-турански савез

Основан на идеологији саборности првог цара Московске Русије Ивана Грозног, који је објединио две легитимне гране евроазијске власти – Рјуриковиче и Чингизидове.

5. Православно-исламски савез

Две највеће религије Евроазије дуго времена без сукоба егзистирају на евроазијском простору. То је јединствено светско достигнуће. Православно-исламски савез је неопходан за формирање евроазијског јединства.

6. Католички Рим – савезник Русије на послу Евроазијске интеграције

Пошто је на чело Ватикана стао исељеник из Минхена, појавиле су се реалне претпоставке за почетак конструктивног православно-католичког дијалога.

Интелектуалци највећег католичког универзитета у Милану у мају 2010. године са интересовањем су се упознали са мојом идејом формирања првославно-католичког модела светског развоја. Тај дијалог је настављен на многим католичким универзитетима, све до Рио де Жанеира и сл.

Последњи политички догађаји у Мађарској, који су везани за доношење новог Устава, говоре о порасту утицаја католичанства у многим европским земљама. Потпуно је сазрело стварање нове европске структуре унутар ЕУ са условним називом „Католичка лига“. У Католичку лигу ЕУ могле би да уђу многе земље и региони уједињене Европе – Италија, Шпанија, Ирска, Француска, Аустрија, Мађарска, Чешка, Словачка, Баварска, Пољска, Португалија, Словенија.

Сврсисходно је такође постепено премештање центра ЕУ из Брисела у Минхен и Краков.

7. О потенциалном распаду САД и Савезу државотворних лидера Русије и САД

Иступио сам 1998. године са хипотезом о могућем распаду САД 2010. на шест делова.

Оснивање Покрета чајанка, у пролеће 2009. године, спречило је распад САД. Покрет се залаже за очување духовно-моралних вредности, јачање породице и сл. (пред активстима покрета говорио сам у Тексасу у новембру 2009. године).

Представници овог покрета остварили су убедљив резултат на америчким изборима 2. новембра 2010. године, а Рон Пол се тренутно бори за учешће на америчким председничким изборима.

Сматрам да се већ дуже време у америчкој политичкој елити води жестока борба. У том смислу, чини ми се да се децембра 2007. године одиграо преломни моменат у унутарелитним политичким односима. Постепено су почели да доминирају они људи који се стварно залажу за националне интересе САД као самосталне и независне државе од Британске империје. Условно сам их назвао „државницима“.

Америчке специјалне службе почињу да се ослобађају тајног управљања британске обавештајне службе МИ-6. Државници САД су помогли Русији да у августу 2008. године победи и спасе народ Јужне Осетије од геноцида.

Интерес да се спасе људска цивилизација захтева тесни савез и дејства државотворних лидера Русије и САД.

8. Други светски информациони рат је рат против Русије

Резултат првог светског информационог рата (који је вођен од 1941. до 1991. године) је уништење СССР. Асанж – агент британске обавештајне службе МИ-6 – индикатор је почетка другог светског информативног рата. У медијском инсценирању јуриша на Триполи, који су организовали сарадници Ал Џазире у Катару, онису дејствовали, по свој прилици, уз британску МИ-6 новом технологијом.

Главни циљ другог светског информативног рата је ликвидација алтернативног модела светског развоја, а он се у корену разликује од модела либералног колонијализма. Алтернативни модел развоја света победио је у Кини, Бразилу, Индији и Русији, и то је 2010. године коначно постало очигледно. Покушаји да се покрене трећи светски рат (нуклеарни рат Индије против Пакистана, Израела против Ирана и сл.) пропао је. И тада се у борбу за спасење либералног колонијализма – модела који се заснива на ропству и наркотрговини – кренуло оштрим током векова провереним информационим ратом.

9. Руско-немачки савез – спас Европе

Европска криза се заоштрава. Оптимална варијанта спаса јединствене Европе је руско-немачки савез.

Немачка и Русија су две велике европске земље које морају да предложе заједнички план активности за спасење Европе. Руско-немачки савез јединства је најважнији фактор излаза света из ћорсокака глобалне кризе. Време је да се сетимо Ханзенског савеза, чија је престоница био словенски град Либек.

Управо је из регије Либек на Рус дошао кнез Словена – Бодрича Рјурик, Умиле, ћерке новогородског кнеза Гостомисла, оснивач древне руске државе. У савезу са немачким градовима Хамбургом и Бременом словенски Либек је чинио снажан економски центар европских интеграција у 13-17 века.

Две највеће организације нашег континента – Европска унија (чији је лидер Немачка) и она која се још оснива Евроазијска унија (чији је лидер Русија) заснивају своја мwђусобна дејства на правилима слободне трговине и заједничког система регулисања. Две земље су објективно (и у односима са трећим земљама и регионалним структурама) способне да шире ове принципе на простор од Атлантика до Тихог океана.

Наш интеграциони пројекат обухвата простор од Шкотске (Русија би требало да призна независност Шкотске 2014. године) до Новог Зеланда. Само се тако може спасити Европа.

Алгоритам оснивања Евроазијске Уније:

• Прва етапа: савез три државе (Русија, Белорусија, Казахстан) претвара се у Евроазијску Унију 30. децембра 2012. године;

• Друга етапа: улазак у Евроазијску унију Украјине, Јерменије и Таџикистана (до 30. децембра 2013. године). Појава трећег центра Евроазијске уније – Кијева.

• Трећа етапа: приступање Србије и Црне Горе Евроазијској унији (до децембра 2016. године). Појава четвртог центра Евроазијске уније – Београда.

• Четврта етапа: приступање Евроазијској унији Киргизије, Монголије, Узбекистана (до 30. децембра 2014. године).

• Пета етапа: Приступање Турске, Шкотске, Новог Зеланда, Вијетнама и многих других земаља.

Тезе Панариновог предавања на Академији за управу при председнику Републике Белорусије.

Игор Николајевич  Панарин (54), у ширим круговима познат као научник који је предвидео кризу Запада и најавио распад САД, завршио је у СССР Орловску академију за везу КГБ и психологију на Војно-политичкој академији. Доктор је политичких наука, члан Академије војних наука Русије и декан факултета Међународних односа Дипломатске академије МИП Руске Федерације.

Факти

 

 

Enter your keyword