Blog

Србија, Република Српска, Милошевић, Додик…

Србија, Република Српска, Милошевић, Додик…

Када је пре пар годинa за један дан на месту председника Скупштине Србије прогласио Србију за руску губернију био је смешан и јадан чак и русофилима. Руси су се смејали и проклињали и себе и Србију што уопште постоји када има власт која води отворену антисрпску и антируску политику а опозицију која тако бедно, патетично и јадно навија за Русију.

Али ајде за један дан на функцији није могао да много упропасти државу али је могао проруску идеју и партију којој припада. Са обзиром да је отада прешао пут од Томислава Руска Губернија преко Томаса Европског до Томислава Јахјаге, почиње да настаје проблем. Сада већ својим потезима, несувислим изјавама и изразито глупим понашањем прави проблема држави.

Као што је Војислав Коштуница крив што је својом победом довео на власт ДОС тј Чанка, Динкића, Ђиђића и све остале јахаче апокалипсе Србије тако је и Николић крив што је својом победом довео до владе у којој се ништа не мења него погоршава. Што исти људи као из прошле плус новопридодати  разни Божовићи,Цвијани, Ђурићи и њима слични почињу да ведре и облаче.

Резултат свега овог је видљив. У Србији то је напуштање борбе за Косово и Метохију, врло вероватно прешевске долине а сасвим извесно Војводине.

И ту није никакво оправдање које они који су веровали у њих говоре – отерали су жуте. Тачно али шта се променило?? Размем ја да је сада срамота признати своју грешку али није то ни битно. Важно је да је пропзнају они који су је учинили и да почну да делују у правом смеру.

Ником од нас није било битно да оду жути а да места заузму жући. Будимо реални и искрени. Прошле власти, несумњиво антидржавне и погубне по српске интересе ,ипак су имале кочницу. Она је била толика колико је била снажна опозиција. И ето задатка. Уништити опозицију која мисли другачије од власти. И ево обављеног задатка. Српска напредна странка.

Резултате не види само ко неће.

Дуг повећан нико новозапослен.  Косово добило границу. Састанци са Тачијем и Јахтјагом. Одласаци у стране амбасаде по мишљење и да се правда што се нешто урадило. Скоро уништавње односа са Русијом. Предлагање резолуције која колико толико брани неке од интереса Србије па усвајање смешне декларације коју као да је писао Тачи лично ( ко Тадић-Јеремићева у скупштини УН ). Разне невладине организације и свет као Пешићка,Лихт и остали осведочени антисрби подржавају владу.

Да ли видите било какву промену осим на горе у влади? Хапшење Мишковића? Да ли ће тиме успети да покрију издају? Ова влада ће само брже и ефектније да заврши поверене им задатке од српских непријатеља.

Ако неко мисли да претерујем погледајмо најновији пример.

Додик читај Република Српска. Процес исти. Дисциплиновати опозицију- СДС креће у антисрпску кампању. Следећи потези се могу предвидети. Напад на Додика од стране западних амбасада у РС и Србији. Показивање РС као лош пример (амерички амбасадор ) и деетабилизација прилика са крајњим циљем укидање РС. Само сада у том пројекту учествује и Београд. Прво кроз текстове у медијима који оцрњују РС и Додика а након тога и директним мешањем у слабљене позиција Додика а у овом случају и РС.

Морам да истакнем да се са политиком Додика нисам дуго слагао јер је водио прозападну политику. Сада му се то и враћа јер ко са ђаволом тикве сади о главу му се разбијају.

Као што рушење Милошевића није било због њега него да би срушили Србију тако исто рушење Додика није усмерено према њему него према укидању РС.

Примедбе које сам добио ја на моје раније текстове а и прочитао у коментарима код других да се не предлаже решење.

Признајем да је тешко предложити конкретна решења. Али тешко је и време.

Шта можемо ми да урадимо. За почетак  прво је очигледно потребно освестити народ. Зато треба писати. Ко не уме да пише треба да чита и прича. Па тек кад успемо да се пробудимо из анестезије онда да почнемо да делујемо. Верујте ово је сада једино могуће од нас.

Политика?

Прво радикали. Морају да се консолидују и да конкретним акцијама поново окупе национално свесне србе.

Коштуница. Хм… прво да јасно и гласно осуди политику нове владе Томаса европског. И да се извини грађанима Србије што их је позвао да гласају за Николића. За почетак довољно.

Онда заједничким акцијама расветлити улоге разних покрета и новооснованих удружења грађана који муте воду на политичкој сцени а тамо где успеју да узму понеки глас одмах улазе у власт са напредњацима.

Јер помоћи нам нема до нас самих…

Др Стевица Деђански, председник Центра за развој међународне сарадње

 

Enter your keyword