мај 112011

Београд, 11. мај 2011.

Центар за развој међународне сарадње најавио је данас своју трећу по реду конференцију, на тему „Атлантске интеграције: предности и недостаци“, која ће бити одржана у суботу 14. маја у београдском хотелу „Хајат риџенси“.

Како је на конференцији за штампу у Медија центру истакао др Стевица Деђански, председник Центра за развој међународне сарадње, очекује се да скупу у Хајату присуствује велики број домаћих и страних стручњака, укључујући и некадашње министре спољних послова, као и бивше начелнике Генералштаба наше војске.

„Став Центра за развој међународне сарадње, који је већ неколико пута истицан, је да Србија треба да настави са политиком војне неутралности. Али циљ конференције коју организује Центар 14. маја није наметање једне, друге или неке треће опције. Напротив, као и увек до сада, желимо да се истицањем аргумената свих страна, дакле и заговорника уласка у НАТО и заговорника уласка у ОДКБ, односно организацију предвођену Русијом, али и присталица политике војне неутралности, дође до решења која су стратешки и дугорочно најкориснија за интересе Републике Србије. План нам је и да истражимо до које мере би евентуално била прихватљива сарадња са једним или другим војним блоком, а да то не нашкоди билатералним односима са државама које им нису наклоњене“, рекао је др Деђански.

Sorry, the comment form is closed at this time.