феб 032011

Центар за развој међународне сарадње поднео је данас иницијативу Народној скупштини Републике Србије о формирању прве државне радне групе која би требало да осмисли стратегију енергетске безбедности Републике Србије до 2025. године и систем укључења Србије у израду Уговора о европској безбедности, који је иницирао председник Руске федерације, Дмитриј Медведев.

У Иницијативи се истиче да су еминентни стручњаци са поља енергетике и геополитике, на скупу који је организовао Центар за развој међународне сарадње у новембру прошле године, донели закључак да је неопходно успоставити стратешко партнерство Владе Србије и домаћих компанија  на плану развоја сопственог енергетског сектора и обезбеђивања довољне количине енергената по стабилним ценама.

Центар за развој међународне сарадње сматра да је неопходно да надлежни државни органи на најозбиљнији начин схвате ову Иницијативу, јер је преко потребно дефинисати озбиљнију државну политику у сфери енергетике, уместо тренутне која је препуна импровизација и подложна бројним манипулацијама, попут недавне афере у РК „Колубара“.

Sorry, the comment form is closed at this time.