Rezolucija evroatlantskog totalitarizma

Rezolucija evroatlantskog totalitarizma

Rezolucija evroatlantskog totalitarizma

Podrška Centra za razvoj međunarodne saradnje i sajta Vidovdan  glasnogovornicima istine i slobode – Sputniku i Raša tudej

 

„Nacisti, fašisti, komunisti, ma koliko se razlikovali po ideologiji, služe se u praksi istim metodama, zbog čega se i obuhvataju svi skupa istim nazivom totalitaraca“ – reči su Slobodana Jovanovića.  Te totalitarne metode kreću se od gušenja slobode izražavanja, preko brutalnog proganjanja neistomišljenika, do agresija na slabije zemlje i narode.

NATO sile su svojim (ne)delima dopunile spisak totalitarnih ideoloških faktora o kojima je govorio naš veliki naučnik. Koriste opisane metode pa nam daju za pravo da govorimo i o evroatlantskom totalitarizmu. Ranije smo se ograničavali na to da konstatujemo da se radio neokolonijalizmu, ali sada su vodeći krugovi u EU krenuli putem koji je države članice te Unije koja je civilno krilo NATO, već doveo do praga totalitarizma.

Već duže vreme se u njima u vezi sa važnim (geo)političkim pitanjima nameće jednoumlje na krajnje autokratski način. Ali sa najnovijom rezolucijom Evropskog parlamenta, kojom se priziva inkviziciono proganjanje ruskih a svetskih medija, došlo se do tačke gde su u nacističkoj Nemačkoj počeli da spaljuju dela neistomišljenika da bi ubrzo prešli i na njihovu likvidaciju.

Danas su žrtve Sputnik i Raša tudej jer su  glasnogovornika istine koja para tamu evroatlantksih manipulacija i neistina. Sutra to mogu da postanu mnogi građani evropskih zemalja. Ali uvereni smo da tako ipak neće biti. Ne zbog toga što oni koji su doneli nakaradnu rezoluciju to ne žele, već stota što su ušli u fazu pozne jeseni svoje moći. Rusija je povratila staru slavu, dogodio se „bregzit“, nastupila je pobeda Trampa, evropski narodi se polako bude iz stanja anacionalne hipnoze.

To se dešava umnogome i zahvaljujući glasilima slobode kao što su Sputnik i Raša tudej. Zato ih mrze i pokušavaju da unište oni koji znaju da nemaju šta da kažu, da u konkurenciji sa zagovornicima istinskih evropskih vrednosti, evroatlantske kontravrednosti nemaju nikakvu težinu.  A njihova mržnja je najveće priznanje onima koji hrabro i uporno rade u redovima redakcija tih formalno ruskih a zapravo globalno humanističkih i oslobodilačkih medija. To je priznanje da čine veliku stvar.

Centar za razvoj međunarodne saradnje, Forum za odgovornu politiku i sajt Vidovdan im zbog toga odaju veliko priznanje i izražavaju solidarnost! Postmoderni totalitarci protiv Vas vode prljavi rat i to potvrđuje da ste idejno i metodološki na pravom putu – na putu pobede i slobode autentičnog nasleđa evropskih naroda, demokratije i uvažavanja nacionalne suverenosti. Hvala Vam za sve što ste uradili i što ćete uraditi za dobro svih nas, naših naroda i država.

 

Centar za razvoj međunarodne saradnje

Sajt Vidovdan

Unesite reč za pretragu