Драгомир Анђелковић: „Добар“ и лош екстремизам

Драгомир Анђелковић: „Добар“ и лош екстремизам

Драгомир Анђелковић: „Добар“ и лош екстремизам

Наши медији брује о Шешељевом екстремизму. Регион се узбуркао. Самозвани западни господари света су бесни. У реду! Можда за све то постоје бар неки разлози. Шешељ уистину уме да буде ексцесан. Ем је то његов политички стил, ем је преживео НАТО инквизициони прогон због кога би и најблаже душе утонуле у дубине црних емоција и са њима скопчаног нападног понашања.

Разумем оне из окружења који имају супротне (гео)политичке интересе у односу на српске, што хистерично нападају Шешеља и користе га за ударце на нас. Они само раде свој антисрпски посао. Међутим, ни реч оправдања немам за наше медије и тзв. друштвене делатнике који урлају да је Шешељ екстремиста, а не виде много горе видове екстремизма. Шешељ неретко одлази у по нас контрапродуктивну политичку крајност из, нема сумње, искрене љубави према Српству. А многи у овој нашој Србији делују екстремистички са становишта позиција које су потпуно антисрпске.

На то ме је подсетило актуелно залагање Бориса Тадића да Србија уђе у НАТО. Сада када више не држи власт јавно је рекао оно у прилог чему је из потаје, подмукло – према сведочанствима америчких дипломатских депеша – радио док је био на челу државе. А при томе његов екстремизам није најгори. Сетимо се само разних Наташи Кандић, Соњи Бисерко, Јелена Милић.

Ко говори о њиховом антисрпском екстремизму?

До миле воље могу да лобирају за наше непријатеље из региона или пак у прилог НАТО фаланги која је много зла нанела српском народ. При томе то раде нападно, ексцесно, увредљиво. И никоме ништа. Ти екстремисти се третирају као „цивилизовани“ борци за тзв. „европске вредности“. За немали део од националног мазохизма оболелих креатора нашег јавног мњења није сам по себи проблем екстремизам. Проблем је када он нема антисрпску, прохрватску, проалбанску потку или је НАТО лобистички оријентисан. А када је све наведено присутно, то је за њих „добар“ екстремизам, односно део црне идеолошке матрице коју испирањем мозга натурају нашим грађанима.

 

Извор: Новости

 

Унесите реч за претрагу